Stichting Ons Dorpshuis
Het bruisende dorpshart van Zwinderen

Bibliotheek Geopend op woensdag van 13:00 - 16:00 uur en vrijdag en zaterdag van 16:30 - 18:30.

In ons dorpshuis staat een mooie kast vol met boeken voor volwassenen en kinderen om gelezen te worden .

Iedereen kan hier terecht voor het uitzoeken, snuffelen, lenen, doorbladeren en lezen van boeken. Ondertussen kunt u genieten van een vers kopje koffie of thee.

Hoe werkt onze Huisbieb?
Dat willen we graag makkelijk houden; Staat er een boek bij dat interessant is, neem gerust mee en u kunt thuis verder lezen. Om er voor te zorgen dat onze boekenvoorraad gevuld blijft, neemt u zelf een (uitgelezen) boek mee en zet dit in de plaats van uw geleende boek, in één van onze boekenkasten.
“…Neem, lees en zet wat terug…”

Buitenbieb
Zoals u vast heeft gezien, is er buiten bij “Ons Dorpshuis” ook een boekenkast geplaatst. Deze houden we op dezelfde manier gevuld met boeken zodat u ook buiten de openingstijden terecht kunt . 
“…Neem, lees en zet wat terug…”

Ook doen we mee met het initiatief KINDERZWERFBOEK

Help mee met het inzamelen van kinderboeken!

 Waarom is lezen belangrijk?

Nog steeds verlaat 15% van de kinderen het basisonderwijs met een taalachterstand. Maar als er thuis boeken zijn, gaan kinderen gemiddeld drie jaar langer naar school. Kinderen die lezen hebben een betere taalontwikkeling en een grotere kans op een goede toekomst.

Kinderzwerfboeken

Dit zijn boeken die zwerven van kind naar kind. Je vindt ze op school, in de wachtkamer, op de kinderboerderij, in de trein, in een KinderzwerfboekStation of …… Je herkent ze aan de zwerfsticker op de kaft.

 KinderzwerfboekStations

Dit zijn kasten vol zwerfboeken! Je kan hier een boek brengen dat een ander kind mag lezen. Én je kan een zwerfboek uitzoeken om zelf te lezen. Je vindt de adressen op  https://kinderzwerfboek.nl  Er zijn al meer dan 2.400 KinderzwerfboekStations in Nederland!

 Leesplezier voor iedereen!

Kinderzwerfboek vindt dat álle kinderen moeten kunnen lezen. Dat vinden wij ook! Daarom roepen wij je op om een (gelezen) kinderboek mee te nemen van huis. Lever deze in. Tips voor goede boeken:

  • het boek is bestemd is voor kinderen t/m 14 jaar
  • het boek ziet er aantrekkelijk uit
  • het boek is tijdloos (Pluk van de Petteflet) of redelijk recent (van na 2001).

Binnenkort zullen hier ook de zwerfstickers liggen, zodat jij jouw eigen boek kunt “volgen” via de code. 
E-mailen
Bellen