Stichting Ons Dorpshuis
Het bruisende dorpshart van Zwinderen

Over ons

Het ontstaan van de stichting en het dorpshuis 

Het huis is in 1902 gebouwd direct naast de school, als woning voor de onderwijzer.

Als het gemeentebestuur in 1956 besluit de voormalige onderwijzerswoning naast de school te verkopen ,wordt de stichting ‘ ons dorpshuis’ opgericht om de woning te kunnen kopen en er een dorpshuis van te maken .
Om goed te kunnen functioneren als dorpshuis wordt het lerarenhuis grondig gerenoveerd.  

De twee kamers en de gang aan de voorkant van het huis gaan over in één kamer en de toegangsdeur wordt een raam, de middelste. Links is een uitbouw met toegangsdeur, garderobe en toiletten en rechts een uitbouw voor het podium.  Het achterste deel is vergroot tot een woning voor de beheerder die het dorpshuis runt.  

De eerste die er kwamen te wonen waren Ab en Minie Koopman.  In 1961 is de dorpswoning verder gerenoveerd, waarbij onder meer door lekkage het gehele dak is gerenoveerd.  

In 2018 is het dorpshuis weer volledig gerenoveerd en gemoderniseerd mede dankzij een nalatenschap van Lucas Zwaan die overleden is in 2012.

De zaal is nu één grote ruimte, er is nu een mooie bar en een keukentje en ook staat er een biljard. Achter het gebouw is een berging geplaatst. Om het pand duurzaam te maken en de exploitatiekosten te verlagen is het pand voorzien van zonnepanelen en ledverlichting. Het gebouw is ook geïsoleerd en de plafonds zijn geluidwerend gemaakt.

Doel van de stichting is dan ook dat het dorpshuis het bruisende dorpshart van Zwinderen is. 

Het pand is de thuisbasis van een reeks lokale instellingen zoals de activiteitencommissie, vrouwenvereniging De Schakel, Hengelsportvereniging Het Voorntje, Sjofar, de kaartclub, de Boermarke, Plaatselijk Belang, de EHBO, , CNV Onderwijs, Weidevogelbescherming en Glasvezel Zuidenveld.

Wees welkom !

Stichting Ons Dorpshuis

Markeweg 16

7864TH

Zwinderen

Voorzitter:
Stichting “Ons Dorpshuis”
t.a.v  dhr W Koops

Secretariaat:
Stichting “Ons Dorpshuis”
t.a.v. mevr. W. Dijkstra

Penningmeester:
Stichting “Ons Dorpshuis”
t.a.v. mevr. J. Koops

Kvk nr: 41017540
Bank:  NL14.RABO.03496.04002

Bestuursleden:

Jan Karel Marlet

Jolanda Koops

Wendy Dijkstra

Wim Koops

Vacature

Beheerster:                       

Miranda Meppelink

Heeft u opmerkingen, suggesties mail dan naar het bestuur:  bestuur.dorpshuis@gmail.com  of  beheerders.dorpshuis@gmail.com

 

 


 

 
E-mailen
Bellen